>

recepty

čas přípravy hodina
náročnost 3
počet 2 porce
ingredience
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 kusy žloutků
  • 30 g kokosového cukru
  • 3 lžíce kokosového cukru na opálení
  • 1 lžička vanilky
Proč se do receptu pustit?

Ten nejlepší francouzský dezert. A navíc ten náš je kokosový...  Chutí tohoto dezertu budeš překvapen(a), jen těžko si hledá konkurenci. 

postup

1. krok

Zapneme si sporák a nalijeme do hrnce kokosové mléko. Vsypeme tam vanilku a rozmícháme. 

2. krok

Připravíme si žloutky. Mícháme mléko, které by se nemělo vařit, ale mělo by zůstat lehce pod bodem varu. Do žloutků přisypeme kokosový cukr a rozmícháme, aby se směs spojila. 

3. krok

Mléko s vanilkou přilíváme do žloutků, které po celou dobu mícháme (aby se žloutky neuvařily). Neměla by se nám ve směsi vytvořit pěna.

 

4. krok

Směs nalijeme do mističek a ty vložíme do pekáče s vodou. Misky musí být z dvou třetin ponořené ve vodě. 

 

5. krok

Nyní dáme pekáček do trouby. Pečeme 30 minut na 140°. Poté dezert ještě necháme den odležet v lednici.

6. krok

Těsně před podáváním dezert posypeme rovnoměrnou vrstvou cukru. Kdo má pistoli na creme bruille, tak může rovnou cukr ožhavit. Cukr se krásně rozpustí. Bez pistole dáme troubu na maximum na program gril a dáme mřížku co nejvýš do prvního patra trouby. Vložíme dezert do trouby na 3 minuty. Cukr také krásně zkaramelizuje. Chutí tohoto dezertu budete velmi překvapeni, jen těžko si hledá konkurenci. 

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru