>

Indický špenát palak

čas přípravy 30 minut
počet 3 porce
ingredience
  • 2 kusy stroužků česneku
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky koření garam masala
  • 1/3 lžička mletého kmínu
  • 4 špetky soli a chilli
Proč se do receptu pustit?

Krémový špenát s indickým kořením umí krásně zahřát a pro milovníky indických jídel je tím pravým ořechovým..

postup

1. krok

Na ghee másle/oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme strouhaný zázvor, po chvilce lisovaný česnek a zalijeme trochou kokosového mléka. Necháme chutě spojit. 

 

2. krok

Postupně přidáváme čerstvý špenát a podlejváme zbytkem kokosového mléka (naráz by se do hrnce nemusel vejít, po chvilce se vždy spaří a zmenší tak objem). Špenát mícháme a poté ho necháme na střední plamen v hrnci mírně vařit.. Vaříme ho bez pokličky, aby se přebytečné mléko vyvařilo.

 

3. krok

Přidáme koření, mícháme a případně ještě zvýšíme množství koření dle chutí. Pokud je v něm víc vody než bychom chtěli, tak zahustíme kokosovou moukou (1-2 lžíce). Podávat můžeme s plátkem masa nebo třeba s pečeným lilkem. 

nakup si na recept

Kokosová mouka

cena 89 Kč

Panenský raw kokosový olej

cena 199 Kč

Kokosové mléko

cena 69 Kč
objem 400 ml

Tohle ti bude taky chutnat

x

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru