>

recepty

předchozí recept

Kokosová rock'n'rolláda

čas přípravy 25 minut+2 hodiny
náročnost 2
počet 4 porce
ingredience
  • 150 g zlatého lněného semínka (kakaová)
  • 240 g strouhaného kokosu (kakaová)
  • 4-6 lžic medu (kakaová)
  • 2 lžíce kakaového prášku (kakaová)
  • 200 g dužiny mladého kokosu (kokosová)
  • 200 g strouhaného kokosu (kokosová
  • 4 lžíce medu nebo nektaru (kokosová
  • 2 lžíce kokosového oleje
Proč se do receptu pustit?

Tuhle delikatesu můžeš ochutnat na kurzech Love of Raw a nebo najdi čas a vytvoř si ji doma!

postup

1. krok

Nejdříve si připravíš kakaovou vrstvu rolády. Do mixéru vlož zlaté lněné semínko, strouhaný kokos a kakao. Tyto ingredience rozmixuješ do lepkavého hutného těsta.

2. krok

Těsto si vlož do mísy a oslaď medem či jiným sladidlem dle chuti. Vzniklé těsto si vlož na vál, který před tím celý omotáš průhlednou folií. Na takto připraveném válu, pak válečkem nebo ručně vytvaruj z těsta čtverec.

3. krok

Další vrstvu si připravíš opět s pomocí mixéru, do kterého vložíš strouhaný kokos, dužninu
z mladého kokosu a kokosový olej a vše rozmixuješ do konzistence kokosového tekutějšího těsta.

4. krok

Vzniklé kokosové těsto pak vložíš do mísy a osladíš medem či jiným sladidlem dle tvé chuti. Kokosové těsto pak rozprostřeš na kakaovou vrstvu rolády.

5. krok

Poté odřízneš po všech stranách kraje válu namotanou folii a použiješ ji na zamotání rolády. Roládu namotáš z jedné strany tím, že zvedáš folii a těsto tím zároveň roluješ. Vzniklou roládu dáš na 1–2 hodiny uležet do lednice. 

nakup si na recept

Strouhaný kokos RAW

cena 139 Kč
hmotnost 500 g

Dužina z mladého kokosu ❄️

cena 99 Kč
hmotnost 400 g

Panenský raw kokosový olej

cena 199 Kč

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru