Kokosová rock'n'rolláda


- 150 g zlatého lněného semínka (kakaová)
- 240 g strouhaného kokosu (kakaová)
- 4-6 lžic medu (kakaová)
- 2 lžíce kakaového prášku (kakaová)
- 200 g dužiny mladého kokosu (kokosová)
- 200 g strouhaného kokosu (kokosová
- 4 lžíce medu nebo nektaru (kokosová
- 2 lžíce kokosového oleje
Tuhle delikatesu můžeš ochutnat na kurzech Love of Raw a nebo najdi čas a vytvoř si ji doma!
postup
1. krok
Nejdříve si připravíš kakaovou vrstvu rolády. Do mixéru vlož zlaté lněné semínko, strouhaný kokos a kakao. Tyto ingredience rozmixuješ do lepkavého hutného těsta.
2. krok
Těsto si vlož do mísy a oslaď medem či jiným sladidlem dle chuti. Vzniklé těsto si vlož na vál, který před tím celý omotáš průhlednou folií. Na takto připraveném válu, pak válečkem nebo ručně vytvaruj z těsta čtverec.
3. krok
Další vrstvu si připravíš opět s pomocí mixéru, do kterého vložíš strouhaný kokos, dužninu
z mladého kokosu a kokosový olej a vše rozmixuješ do konzistence kokosového tekutějšího těsta.
4. krok
Vzniklé kokosové těsto pak vložíš do mísy a osladíš medem či jiným sladidlem dle tvé chuti. Kokosové těsto pak rozprostřeš na kakaovou vrstvu rolády.
5. krok
Poté odřízneš po všech stranách kraje válu namotanou folii a použiješ ji na zamotání rolády. Roládu namotáš z jedné strany tím, že zvedáš folii a těsto tím zároveň roluješ. Vzniklou roládu dáš na 1–2 hodiny uležet do lednice.