>

recepty

předchozí recept

Kokosová kari omáčka s rýží

čas přípravy 30 minut
náročnost 2
počet 2 porce
ingredience
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosovho oleje
  • 1 lžíce kari pasty
  • 3 hrsti krájené zeleniny (květák, paprika, cuketa)
  • 150 g jasmínové rýže
  • 2 špetky himalájské soli
  • 1 lžička solamylu
  • 1 hrst budha jerky (volitelně)
Proč se do receptu pustit?

Výtečné kari bez masa? Jde to! Tento recept je toho důkazem. Spojení kari a kokosu je prostě skvělé.

Na co si dát pozor

Pozor, abychom nespálili kari pastu nebo nerozvařili zeleninu.

postup

1. krok

Rozpálíme pánev. Dáme na ni dvě lžíce kokosového oleje a přidáme lžíci kari pasty. Kari pastu pořádně rozmícháme.

2. krok

Otevřeme kokosové mléko a nalijeme ho do pánve. Přidáme zeleninu a sójovou omáčku. Vaříme, dokud nám zelenina nezměkne.  Mezitím si propláchneme a dáme vařit rýži (třeba jasmínovou nebo basmati).

3. krok

Poté máme hotovo nebo ještě můžeme do omáčky pro zahuštění přidat solamyl. Zdobit můžeme naším slaným jerky z mladého kokosu. 

nakup si na recept

Kokosové jerky buddha

cena 99 Kč

Kokosové mléko

cena 69 Kč
objem 400 ml

Panenský raw kokosový olej

cena 199 Kč

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru