>

recepty

předchozí recept

Kokosové raw kari

čas přípravy 35 minut
náročnost 3
počet 4 porce
ingredience
  • 1/2 kusu květáku (330 g) (rýže)
  • 1/4 kusu avokáda (rýže)
  • 3/4 lžičky soli (rýže)
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 0,5 g mletého pepře (rýže)
  • 0,5 lžičky citronové šťávy (rýže)
  • 1 hrst pažitky (rýže)
  • 100 g cukety (kari)
  • 60 g mrkve (kari)
  • 25 g sušených rajčat (kari)
  • 80 g rajčat (kari)
  • 20 g jarní cibulky nebo pórku (kari)
  • 40 g žluté papriky (kari)
  • 50 g červené papriky (kari)
  • 1 hrst hladkolisté petržele (kari)
  • 1 lžička citronové šťávy (kari)
  • 50 g dužiny mladého kokosu (krém)
  • 35 g namočených kešu (krém)
  • 15 g strouhaného kokosu (krém)
  • 1/2 lžíce lahůdkového droždí (krém)
  • 5 g zázvoru (krém)
  • 25 ml pomernačové šťávy (krém)
  • 2 lžičky citrónové šťávy (krém)
  • 2,5 lžíce olivového oleje (krém)
  • 1/2 lžíce tamari (krém)
  • 5 g sezamu (krém)
  • 50 ml vody (krém)
  • 1/2 lžičky soli
Proč se do receptu pustit?

Takovéhle lahůdky a mnoho dalších se můžeš naučit na pražských raw kurzech Missue. 

postup

1.krok

V robotu rozemel směs na „rýži”, jen krátce, nahrubo. Zeleninu nakrájej (včetně sušených rajčat) a pokapej citronem. Umixuj kari krém.

2.krok

Můžeš servírovat, nakopečkovat rýži a zeleninu zalít kari krémem. Dobrou chuť!

 

nakup si na recept

Dužina z mladého kokosu ❄️

cena 99 Kč
hmotnost 400 g

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru