>

recepty

čas přípravy 95 minut
náročnost 3
počet 6
ingredience
  • 4 kusy menších batátů
  • 400 g kokosového masa
  • 50 g quinoi (nevařená)
  • 2 lžičky směs koření Šangri-La
  • 2 lžičky kari koření
  • 3 špetky soli
  • 1 kus stroužek česneku (dip)
  • 3 lžíce kokosového jogurtu (dip)
  • 4 lžíce koriandru (dip)
  • 1 kus cibule
  • 2 kusy rajčat
  • 6 kusů listů ledového salátu
  • 6 kusů housek
Proč se do receptu pustit?

Lahodný kokosový burger, který překvapí i milovníka masa. Lehký, výborný pokrm, který v zimě krásně zahřeje. 

Na co si dát pozor

Nespalte burgry.

postup

1. krok

Uvařené batáty rozmačkáme. V mlýnku na maso si nameleme kokosové maso a uvaříme bílou quinou (cca 15 minut). Quinou propláchneme ve studené vodě a vaříme v poměru 2,5 dílu vody na 1 díl quinoy. Voda se vyvaří.

2. krok

Namleté kokosové maso smícháme s připraveným kořením a směs zamícháme do batátů. Přidáme vařenou quinou.

3. krok

Vše pořádně promícháme a začneme tvořit burgery. Uděláme jich 6, poté je dáme na plech s pečícím papírem a dáme do trouby. Budeme je péct na 200° a to zhruba hodinu.

4. krok

Mezitím si buď připravíme salát nebo pokud chceme podávat jako klasické burgery v housce, tak zeleninu a dresing. Ten vytvoříme smícháním 3 lžic kokosového jogurtu, vylisovaného česneku, koriandru nakrájeného na jemno a soli.

5. krok

Teď už jen rozkrojíme housky a zkompletujeme burgery s čerstvou zeleninou tak, jak je máme rádi...

nakup si na recept

Dužina z mladého kokosu ❄️

cena 99 Kč
hmotnost 400 g

Balíček na výrobu jogurtu

cena 249 Kč

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru