>

Smetanová kari zelenina

čas přípravy 50 minut
náročnost 1
počet 5 porcí
ingredience
  • 1/4 kusu kedlubny gigant
  • 4 kusy červených kozích rohů
  • 2 kusy mrkve
  • 1 kus pórku (20 cm)
  • 2 kusy menší cibule
  • 150 g mladých hrachových lusků
  • 5 kusů rajčat
  • 3 lžičky kari koření
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 4 kusy kafírových limetových listů (sušené)
  • 2 kusy sušeného galangalu
  • 1 lžíce rybí omáčky
Proč se do receptu pustit?

Krémové kari s kokosem a zeleninou, o kterém se ti bude i zdát...

postup

1. krok

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a pórek. Kelubnu nakrájíme na kostičky, kozí rohy na menší kousky, hrachové lusky vždy na 3 části, rajčata na kolečka. Vše hodíme do hrnce a podlijeme hrnkem vody. Zamícháme, dáme na hrnec poklici a necháme dusit. 

 

2. krok

Po 10 minutách dáme poklici dolu a necháme vodu 10 minut odpařovat. 

 

3. krok

Do směsi vylijeme smetanu a dáme koření (kari, sůl, pepř, kafírové listy, rybí omáčku a limetkovou šťávu). Vše zamícháme a necháme odklopené dusit. 

 

4. krok

Na posledních 15 minut dušení dáme kousky galangalu. My jsme použili sušený. Ten pak vyndáme, aby nezhořknul. 

 

5. krok

Když je zelenina měkká, tak omáčku zahustíme kokosovou moukou a případně ještě dochutíme. Servírujeme samotné nebo třeba s vařenou rýží, quinoou, či cizrnou. 

nakup si na recept

Kokosová smetana

cena 79 Kč
objem 400 ml

Kokosová mouka

cena 89 Kč

Panenský raw kokosový olej

cena 199 Kč

Tohle ti bude taky chutnat

x

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru