>

Majonéza jak má být

čas přípravy 5 minut
náročnost 1
počet 2 porce
ingredience
  • 1 kus citrónu
  • 1/2 kusu stroužku česneku
  • 1 kus snítka tymiánu (volitelně)
Proč se do receptu pustit?

Vždycky jsem nechápala, proč je spousta receptů na veganskou majonézu z avokáda. Žádná mi totiž majonézu nepřipomínala. Asi protože jsem jen částečný vitarián a svůj jídelníček sem tam ráda obohatím čímkoli. A tedy vím, jak taková majolka chutná. Přiznám se ale, že ačkoli jsem vždy měla prvotřídní čerstvá vajíčka, tak mi její výroba nikdy nešla. O to víc si cením toho, že se mi z avokáda povedla udělat tahle chuťová bomba, která se jí opravdu podobá. Jak konzistencí, tak našlehanou jemnou a nakyslou chutí. Možná za to může jiný postup, možná kokosový ocet. Zkuste :). 

postup

1. krok

Do nádoby tyčového mixéru (nádobka s eskovým nožem) dáme avokádo, česnek, citrónovou šťávu, kokosový ocet, sůl a pepř. Mixujeme. 

 

2. krok

Poté přidáme trošku vody (cca 3 lžíce). Hmota se díky vodě lépe pomixuje a navíc dostaneme požadovanou konzistenci. 

 

3. krok

A servírujeme :). Já jsem avokádomajolku podávala s cuketovými špagetami ze spiralizéru, ale pro masožroutíky - dost dobře si ji umím představit třeba ke krůtímu masu nebo k zeleninovým hranolkám. 

nakup si na recept

Kokosový ocet

cena 249 Kč

Tohle ti bude taky chutnat

x

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru