>

Marinované kokosové maso na gril

čas přípravy 2-3 h marinování + 20 min. gril
náročnost 2
počet 2 porce
ingredience
  • 3 lžíce bazalky drcené sušené
  • 1 a 1/2 lžíce sušeného česneku
  • 1/4 hrnku Worcestershire omáčky
  • 1/3 hrnku citronové šťávy
  • 1/3 hrnku aminos omáčky
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1 lžička drceného bílého pepře
Proč se do receptu pustit?

Grilované maso, u kterého málokdo pozná, že jde o maso kokosové!

Na co si dát pozor

Nezapomeň kokosové maso pořádně "vyválet" v marinádě, nejlépe přes noc. Pak získá tu správnou chuť!

postup

1.krok

Pokud nemáš Worcestershire omáčku, vytvoříš si ji jednoduše doma smícháním: ½ hrnku kokosového octa, 2 PL aminos omáčky, 2 PL kokosového nektaru (medu), 1 PL melasy, šťávy z 1 limetky, ¼  ČL rozmačkaného česneku, ½ ČL cibule v prášku, ½ ČL rozemletého hřebíčku, ¼ ČL chilli prášku.

2.krok

Smíchej ¼ hrnku této omáčky s ostatními ingrediencemi v receptu. Pro lepší smíchání použij mixér a všechny ingredience rozmixuj.

3.krok

Do marinády nalož kokosové maso a nechej min. 2-3 hodiny odležet, nejlépe přes noc. Poté ho můžeš grilovat.

 

nakup si na recept

Kokosová aminos omáčka

cena 249 Kč

Tohle ti bude taky chutnat

x

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru