Marinovaný tempeh v nektaru


- 3-4 lžíce aminos omáčky
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce kokosového nektaru
- 1-2 lžičky zázvorové šťávy
- 1 kus natural tempehu
Tempeh je skvělý zdroj bílkovin. A s kombinací nektaru, aminos a zázvoru je prostě TOP!
postup
1. krok
Nakrájej si přírodní tempeh na kostičky nebo plátky.
2. krok
Vlož tempeh do hrnce nebo pánve a zalij aminos omáčkou a vodou. Nech 10 minut marinovat. Během marinování několikrát tempeh v marinádě obracej lžící.
3. krok
Hrnec dej na plotnu a trochu (cca 1-2 minuty) tempeh zahřej na mírném plameni, aby se marináda vstřebala.
4. krok
Přidej kokosový nektar a zázvorovou šťávu a vše zamíchej. Ochutnej a případně dle chuti přidej nektar nebo zázvor. Konzumuj nejlépe teplé s rýží a zeleninou nebo salátem.