kokosový nindža právě slézá z palmy, dej mu chvilku
>

Pečené cuketové hranolky

čas přípravy 5 minut a 20 minut pečení
náročnost 1
počet 2 porce hranolek (1 plech)
ingredience
  • 2 kusy menší cukety (nebo jedna velká)
  • 1/2 hrnku parmazánu (jemně strouhaný)
  • 1/4 hrnku kokosové mouky
  • 1 kus vajíčka
  • 1/3 lžičky pepře
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžičky sušeného česneku (nemusí být)
  • 1 hrst nakrájené petrželky (dip)
  • 1 hrst nakrájené pažitky (dip)
  • 2 lžíce tučného tvarohu (dip)
  • 1/2 kusu nakrájené cibule šalotky (dip)
  • 4 špetky soli a pepře- dle chuti (dip)
Proč se do receptu pustit?

Nejlahodnější cuketový recept. Hodí se obzvlášť v létě, kdy je na zahrádkách přebytek cuket.

Na co si dát pozor

Víc se opéká ta strana, na které jsou hranolky položené. 

postup

1.krok

Zapni si troubu na 200 °C. Cuketu rozkrájej na čtvrtiny (velkou na polovinu a pak na čtvrtiny). Ze vzniklých pruhů krájej hranolky. Vzniknou trojhránky. Pokud máš velkou cuketu, tak vykroj vodnaté vnitřky.

 

2.krok

Do jedné misky rozmíchej vajíčko. Do druhé dej parmazán s kokosovou moukou, pepřem, solí a případně sušeným česnekem. Hranolky namáčej jednou rukou ve vajíčku a  druhou rukou rukou je obaluj v sypké směsi (aby se nedostalo vyjíčko do sypké směsi). Hranolky dávej rovnou na plech s pečícím papírem.

 

3.krok

Hranolky peč v troubě maximálně 10 minut z každé strany dozlatova. Mezitím co se hranolky pečou, udělej dip z jogurtu a bylinek. Smíchej jogurt, tvaroh, petrželku, pažitku, sůl, pepř, šalotku a stroužek utřeného česneku.  

4.krok

Naservíruj na talíř a podávej s bylinkovým dipem.

nakup si na recept

Tohle ti bude taky chutnat

x

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru