>

Piškoťák s ovocem

čas přípravy 15 minut a 45 minut pečení
náročnost 2
počet 11 porcí
ingredience
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 6 lžic kokosového cukru
  • 1 špetka soli
Proč se do receptu pustit?

Výborný piškotový korpus ve zdravé variantě. Není suchý, ale vláčný a voňavý. Jeho přípravu zvládne každý.

Na co si dát pozor

Hlídej barvu korpusu. Dozlata, ne dohněda :).

postup

1.krok

Zapni troubu na 180°C. 

 

2.krok

Pomocí ručního mixéru smíchej vajíčka, vanilku, cukr, sůl a sladidlo (na střední rychlost 1-2 minuty).

 

3.krok

Rozmixuj strouhaný kokos ve vysokorychlostním mixéru nebo použij kokosovou mouku. Pomocí ručního mixéru mixuj 1 minutu na nízkou rychlost.

 

4.krok

Přidej mandlovou mouku a postupuj stejně jako u kroku s kokosovou moukou. Pokud nemáš mandlovou mouku hotovou, tak rozmixuj suché mandle ve vysokorychlostním mixéru. My jsme použili neloupané mandle, proto je korpus tmavší.

 

5.krok

Pokud jsou ve směsi hrudky, tak ještě mixuj. Klidně ve stolním mixéru. Do vzniklého těsta dej 3 lžíce strouhaného kokosu a poté do něj opatrně zapracuj 2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene. 

 

6.krok

Vymaž si plech menších rozměrů (1/2 klasického) nebo dvě menší dortové formy a vlij do nich směs. Vlož do trouby a peč cca 45-55 minut. Kontroluj barvu a když je špejle vložená do středu korpusu suchá, pak máš hotovo.

 

7.krok

2 tvarohy smíchej s 2 vanilkovými cukry a nakrájej si ovoce. My zkoušeli verzi s borůvkama, broskvema a meruňkama. Všechny 3 kombinace byly skvělé. Vychladlý korpus namaž tvarohem, dej na něj ovocem a můžeš podávat. 

 

nakup si na recept

Strouhaný kokos RAW

cena 139 Kč
hmotnost 500 g

Kokosová mouka

cena 89 Kč

Kokosové mléko

cena 69 Kč
objem 400 ml

Panenský raw kokosový olej

cena 49 Kč

Tohle ti bude taky chutnat

x

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru