>

recepty

čas přípravy hodina
náročnost 3
počet 30+
ingredience
  • 180 g dužiny z mladého kokosu (základ)
  • 70 g kokosového oleje (základ)
  • 80 g kokosového másla (základ)
  • 65 g kokosového cukru (základ)
  • 3 lžíce ořechového mléka (základ)
  • 1 lžička vanilkového prášku (základ)
  • 1 špetka soli (základ)
  • 30 kusů mandlí (do kuliček)
  • 8 lžic strouhaného kokosu (obalení)
  • 125 g kokosového nektaru (karamel)
  • 7 kusů datlí (karamel)
  • 255 g kokosové dužiny (karamel)
Proč se do receptu pustit?

Rafaelka s náplní okouzlí opravdu každého :).

postup

1. krok

Na raffaela rozmixujeme vše na základní hmotu do hladka. Žádná ingredience by neměla být studená, aby kokosový olej neztuhnul (nedala by se hmota mixovat, musela by se rozehřát např.v sušičce nebo v troubě s otevřenými dvířky). Vzniklou hmotu dáme do lednice, či mrazáku a kontrolujeme kdy bude hmota ztuhlá tak, aby se dala tvarovat (15–30 min.). 

 

2. krok

Mezitím si připravíme karamel, kdy rozmixujeme sladidlo, datle a kokosovou dužinu do hladka. Karamelu také prospěje doba v lednici nebo mrazáku, kdy získá hutnější konzistenci.

 

3. krok

Kdo chce mít mandle bez slupky, namočí je do vody a oloupe. 

 

4. krok

Hmotu poté vtlačujeme do formy na lízátka a necháme vždy uprostřed důlek na karamel a mandli. Poté lízátkové půlky vytlačíme ze silikonu a dáváme je dohromady, dohalzujeme kuličky a obalíme je v kokosu. 

nakup si na recept

Dužina z mladého kokosu ❄️

cena 99 Kč
hmotnost 400 g

Nektar z kokosových květů

cena 199 Kč

Panenský raw kokosový olej

cena 199 Kč

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru