>

recepty

předchozí recept

Thajská kokosová polévka Tom Kha Gai

náročnost 2
ingredience
  • 1 kus kokosového mléka
  • 1 kus citrónové trávy
  • 1 lžíce nasekané čerstvé chilli
  • 50 g galangal
  • 3 kusy kafrové listy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce aminos omáčky
  • 1 lžička kokosového nektaru
  • 5 kusů listů koriandru
  • 1/2 kusu limetky
  • 1 lžíce kokosového másla (volitelně)
Proč se do receptu pustit?

Lahodná thajská polévka, kterou si můžete udělat jak na masový, tak veganský způsob. Stačí maso nahradit dužinou mladého kokosu nebo oblíbenou zeleninou.

Na co si dát pozor

Kafrové listy vaříme jen minutu. Při dlouhém vaření by zhořkly. 

postup

1. krok

Nakrájíme si maso na menší kousky. 

 

2. krok

Třetinu plechovky kokosového mléka nalijeme na pánev a rozředíme ho vodou, případně vývarem (3 díly vody na díl koko mléka). Přidáme maso, přivedeme směs k varu a vaříme cca 3 minuty. Přidáme citronovou trávu, chilii a vaříme dál zhruba 2 minuty. 

3. krok

Do směsi přidáme další třetinu mléka a kafrové listy. Ty nevaříme dlouho! Jen minutku. 

 

4. krok

Teď už přidáme jen rybí omáčku, kokosový nektar a kokosovou aminos. Dolijeme poslední třetinu mléka, zamícháme a prohřejeme.  Pokud jste velkými milovníky kokosu, můžete ještě přidat lžíci kokosového másla. 

 

5. krok

Zakápneme pár kapkama limety. Zdobíme koriandrem. Dobrota!

nakup si na recept

Kokosová aminos omáčka

cena 199 Kč

Nektar z kokosových květů

cena 199 Kč

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru