>

recepty

předchozí recept

Dýňový krém zlatého Fénixe

čas přípravy 15 minut+ 12 hodinPřiprav si kokosové máslo tak, že umixuješ kokosové mléko z dužiny staréh
náročnost 2
počet 4 porce
ingredience
  • 300 g máslové dýně nebo hokkadio
  • 150 g kokosového másla
  • 50 g žluté cibule
  • 1 lžička soli
  • 300 ml vody
  • 1 hrst koriandru nebo klíčků
Proč se do receptu pustit?

Tuhle lahodnou polévku můžeš ochutnat v pražské restauraci Rawcha. 

postup

1.krok

Připrav si  naše hotové kokosové máslo nebo si ho vyrob tak, že umixuješ kokosové mléko z dužiny starého kokosu a dvoj-/trojnásobku vody. Proceď přes cedník nebo bavlněný pytlík a dej na noc do lednice. Další den se ti navrchu usadí velká vrstva kokosového másla, schovej si ho (uchovávej v lednici) a vodu pod ním vypij anebo vylej.

2.krok

Oloupej máslovou dýni (Hokkaido nemusíš) a vlož všechny ingredience kromě zdobení do mixéru. Umixuj najemno, nazdob a můžeš konzumovat. 

nakup si na recept

Pražené kokosové máslo

cena 179 Kč

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru