Kokosová roláda (raw)


- 310 g mandlové mouky (tmavá část)
- 160 g datlí (tmavá část)
- 20 g kakaa (tmavá část)
- 40 g kakaového másla (tmavá část)
- 1 lžička skořice (tmavá část)
- 1 špetka soli (tmavá část)
- 220 g dužiny mladého kokosu (světlá část)
- 40 g strouhaného kokosu (světlá část)
- 110 g kakaového másla (světlá část)
- 85 ml ořechového másla (světlá část)
- 7 lžiček kokosového cukru (světlá část)
- 1 špetka soli (světlá část)
Výborná dvoubarevná roláda, kde je spojení kokosu a kakaa tím pravým ořechovým.
postup
1. krok
Všechny ingredience na tmavou část rozmixujeme. Pokud má mixér problém, můžeme přidat 2 lžíce ořechového mléka. Zrnitější konzistence nevadí, důležité je, aby lepila a držela pohromadě.
2. krok
Poté si vezmeme např. plech, na který si položíme pečící papír a potřeme ho kokosovým olejem. Hmotu vytvarujeme do jedné koule, dáme na papír, pomačkáme jí a dáme přes ní folii. Vezmeme váleček a rozválíme čokoládovou hmotu do obdélníku. Poté dáme placku do lednice.
3. krok
Mezitím si připravíme světlou část. Všechny ingredience na ní rozmixujeme v mixéru. Tady opět musíme myslet na to, že kakaové máslo tuhne ještě dříve <než kokosový olej, takže ingredience nesmí být studené, ideálně aby byly mírně zahřáté (pomůže trouba s pootevřenými dvířky při 50° nebo sušička). Kdybychom použili studené ingredience, tak by kakaové máslo ztuhnulo a museli bychom celou směs zahřát.
4. krok
Vyndáme čokoládovou placku z lednice a opatrně jí odlepíme od pečícího papíru. Teď buď můžeme udělat jednu roládu klasické velikosti nebo dvě menší rolády. Pokud chceme dvě menší, potom obdélníkovou placku rozpůlíme. Na placku naneseme bílou směs (nenatíráme až do okrajů) a pomocí folie roládu zatočíme. Teď můžeme roládu ještě vyválet ve strouhaném kokosu. Opatrně dáme ještě měkkou roládu do lednice ztuhnout. Za 6 hodin můžeme krájet.