>

recepty

předchozí recept

Kokosová slanina s provensálským kořením

čas přípravy 10 minut a 12-24 hodin sušení
náročnost 3
počet 3 porce
ingredience
  • 500 g dužina mladého kokosu
  • 1/2 kusu provensálského koření
  • 1 kus šťáva z 1 citrónu
  • 7 lžic oleje
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 4 lžíce tamari omáčky
Proč se do receptu pustit?

Tohle je prostě hitovka! Dokonce kolikrát masožrouti nevěří, že to není maso!

postup

1. krok

Kokosovou dužinu si nakrájej nejlépe na tenké nudličky, vlož je do misky a zalij olejem tak, aby se mohla všechna dužina dostatečně promíchat. Zasyp kořením, zakápni citronovou šťávou a dej tamari podle chuti, cca 4 polévkové lžíce. Nech v uzavřené nádobě přes noc marinovat.

2. krok

Ráno slij marinádu, kterou kokosové “maso” nenasáklo, okapej ho v sítu a rovnoměrně skládej na sušičkové pláty nebo plech s pečicím papírem. Suš na 42°C v sušičce, nebo v troubě na minimum s mírně otevřenými dvířky cca 8hodin.

3. krok

Čas sušení uprav podle požadované konzistence. Slanina může být buď vláčná a ještě šťavnatá nebo zcela vysušená a křupavá.

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru