kokosový nindža právě slézá z palmy, dej mu chvilku
>

Kokosová slanina s provensálským kořením

čas přípravy 10 minut a 12-24 hodin sušení
náročnost 3
počet 3 porce
ingredience
  • 7 lžic oleje
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 4 lžíce aminos omáčky
Proč se do receptu pustit?

Tohle je prostě hitovka! Dokonce kolikrát masožrouti nevěří, že to není maso!

postup

1. krok

Kokosovou dužinu si nakrájej nejlépe na tenké nudličky, vlož je do misky a zalij olejem tak, aby se mohla všechna dužina dostatečně promíchat. Zasyp kořením, zakápni citronovou šťávou a dej tamari podle chuti, cca 4 polévkové lžíce. Nech v uzavřené nádobě přes noc marinovat.

2. krok

Ráno slij marinádu, kterou kokosové “maso” nenasáklo, okapej ho v sítu a rovnoměrně skládej na sušičkové pláty nebo plech s pečicím papírem. Suš na 42°C v sušičce, nebo v troubě na minimum s mírně otevřenými dvířky, cca 8hodin.

3. krok

Čas sušení uprav podle požadované konzistence. Slanina může být buď vláčná a ještě šťavnatá nebo zcela vysušená a křupavá.

nakup si na recept

Kokosová aminos omáčka

cena 249 Kč

Dužina z mladého kokosu ❄️

cena 149 Kč
1 192 Kč/bal.

Tohle ti bude taky chutnat

x

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru