>

Mladý kokos září ve vánočním cukroví

Kokos se hodí na ledacos. Klárka a Missue si spolu hrály a vytvořily úplně nej cukroví. A kdyby vám to nestačilo, pořiďte si vánoční kuchařku od Missue a pak už si jen pozvěte celou rodinu a tvořte.

Dužina z mladého kokosu je speciální v tom, že dodává receptům jemnost, nekřupe, a přináší krémovitost a svěžest.

Užijte si tvoření a předvánoční atmosféru!

RAFFAELO (cca 40 menších ks)

fullsizerender-131

Pokud se chystáte dělat kokosky i raffaelka, pak můžete dělat dohromady základ na obě cukroví (rozmixovat kokosovou dužinu s kokosovým olejem).

Na raffaela rozmixujeme vše kromě mandlí do hladka. Žádná ingredience by neměla být studená, aby kokosový olej neztuhnul (nedala by se hmota mixovat, musela by se rozehřát např.v sušičce nebo v troubě s otevřenými dvířky). Vzniklou hmotu dáme do lednice a kontrolujeme kdy bude hmota ztuhlá tak, aby se daly tvořit kuličky (15–30 min.). Tvarujeme kuličky a do každé vkládáme jednu mandli. Raffaelka poté obalujeme v kokosu. Skladujeme je v lednici.

KOKOSKY (cca 20 ks)

fullsizerender-127

Rozmixujeme dužinu s kokosovým olejem (dužina nesmí být studená, aby olej neztuhnul). Dužinu tedy můžeme dát na chvíli do trouby s otevřenými dvířky při 50° nebo do sušičky. Do hladce rozmixované směsi rukama zahněteme kokos, kokosový cukr a sůl. Tvarujeme kokosky a poté je dáme do lednice, aby byly studené a čokoláda na nich ihned ztuhla. Na čokoládu rozehřejeme kokosový olej (ve vodní lázi nebo na sporáku při nejnižší teplotě). Olej smícháme s kakaem, sirupem a špetkou vanilky. Čokoládou polijeme kokosky. Skladujeme je v lednici.

ČOKOLÁDOVO KOKOSOVÁ ROLÁDA (dvě mini rolády nebo jedna velká roláda)

fullsizerender-126
  • na tmavou část:
    • 310 g mandlové mouky a 160 g datlí
    • 20 g kakaa
    • 40 g kakaového másla
    • lžička skořice
    • špetka soli
  • na světlou část:
    • 220 g dužiny mladého kokosu
    • 40 g strouhaného kokosu
    • 110 g kakaového másla
    • 85 ml ořechového (rostlinného) mléka
    • 2,5 lžíce kokosového cukru
    • špetka soli

Dužina z mladého kokosu ❄️

cena 149 Kč
1 192 Kč/bal.

Všechny ingredience na tmavou část rozmixujeme. Pokud má mixér problém, můžeme přidat 2 lžíce ořechového mléka. Zrnitější konzistence nevadí, důležité je, aby lepila a držela pohromadě. Poté si vezmeme např. plech, na který si položíme pečící papír a potřeme ho kokosovým olejem. Hmotu vytvarujeme do jedné koule, dáme na papír, pomačkáme jí a dáme přes ní folii. Vezmeme váleček a rozválíme čokoládovou hmotu do obdélníku. Poté dáme placku do lednice. Zatím si připravíme světlou část. Všechny ingredience na ní rozmixujeme v mixéru. Tady opět musíme myslet na to, že kakaové máslo tuhne ještě dřívě, než kokosový olej, takže ingredience nesmí být studené, ideálně aby byly mírně zahřáté (pomůže trouba s pootevřenými dvířky při 50° nebo sušička). Kdybychom použili studené ingredience, tak by kakaové máslo ztuhnulo a museli bychom celou směs zahřát. Vyndáme čokoládovou placku z lednice a opatrně jí odlepíme od pečícího papíru. Teď buď můžeme udělat jednu roládu klasické velikosti nebo dvě menší rolády. Pokud chceme dvě menší, potom obdélníkovou placku rozpůlíme. Na placku naneseme bílou směs (nenatíráme až do okrajů) a pomocí folie roládu zatočíme. Opatrně dáme ještě měkkou roládu do lednice ztuhnout. Za 6 hodin můžeme krájet.

x

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru
zavřít
e-book jsem život zdarma