>

ODKUD POCHÁZÍM A CO UMÍM


rostu na palmách v tropech
RODÍM SE MLADÝ NEBO ZRALÝ V
TOM JE VELKÝ ROZDÍL

MÍSTNÍ LIDÉ ZE MĚ
VYROBÍ BIOPRODUKTY
když mě jíš či piješ,
báječně si žiješ

cestuji do čech v láhvi
a vím proč

Rostu na palmách v tropech

mám rád teplo a mořskou vodu. proto se mi nejvíc daří v tropech. v každé zemi jsem se přizpůsobil klimatu i poměrům.
velká část kokosových palem roste divoce a jejich pěstování je mnohem ekologičtější, než například pěstování palmy olejné.

Rodím se mladý nebo zralý

Mladý kokos

  • tenhle kokos znáš z exotické dovolené
  • zraje většinou na nižších palmách,
    6-9 měsíců, nejsladší je po 8,5 měsících
  • obsahuje dle odrůdy 200ml až 2 litry mladé
    kokosové vody a 0-200 gramů jemné kokosové dužiny
  • po utržení ho můžeš skladovat 3 dny v teple anebo 60 dní v chladnu
  • je oblíbený jako dezert, osvěžení či kulinářská surovina v raw kuchyni. Tady si přečti naše tipy, co z mladého kokosu připravíš!

Zralý kokos

  • v Evropě běžně dostupný
    hnědý chlupatý kokos
  • zraje většinou na vyšších palmách
    zhruba 12 měsíců
  • obsahuje až 300 gramů velmi výživné a hutné
    dužiny a méně sladkou, často fermentovanou kokosovou vodu
  • lze skladovat velmi dlouho v teple
  • díky svému vysokému obsahu tuku je vynikající kulinářskou surovinou, vhodnou pro přípravu kokosového mléka, šlehačky, dezertů, curry, chipsů
  • k čemu můžeš zralý kokos využít ty?

Naši kokosoví farmáři a výrobci

Thajsko

V Thajsku roste nejsladší odrůda kokosů na světě, Nam Hom, a proto odsud dodáváme mladé kokosy, kokosovou vodu a kokosovou dužinu: Thajsko jsme si několikrát důkladně procestovali a dohodli se s farmáři v této provincii, že pro nás budou kokosy pěstovat. Kokosovou vodu a dužinu z kokosů získáváme v ultramoderní továrně na sever od Bangkoku. Kvalitu a chuť našich thajských produktů zajišťuje náš parťák Joke (ne, to není vtip).







Srí Lanka

Na Srí Lance rostou výborné zralé kokosy, a proto zde z nich vyrábíme různé produkty. Podporujeme místní kokosové výrbny, které jsou zároveň důleitými komunitními centry a zajišŤují péči o zde žijící a pracující rodiny. Výrobny jsou rozeseté po celé Srí Lance, a tak využíváme specifické vlastnosti Srí Lanky - v každém koetě je v nějaké části Srí Lanky období sucha a v jiné období dešťů, což ovlivňuje množství a chuť dostupných kokosů (nejlepší a v dostatečném počtu jsou většinou na začátku období sucha!).



Cestuju do Čech v láhvi a vím proč

Celý nebo ořezaný kokos zabírá hodně místa jak při přepravě, tak v ledničce, navíc má omezenou trvanlivost.
Proto většinu našeho sortimentu tvoří kokos již zpracovaný přímo v místě, kde se pěstuje.
Raw kokosovou vodu okamžitě mrazíme či paskalizujeme (podrobujeme vysokému tlaku při nízké teplotě). To jsou z našich výzkumů dvě metody nejšetrnější vůči živým živinám v raw kokosové vodě.​​​​​​​
Vzhledem k mražení či paskalizaci nemůžeme použít skleněné láhve, které snadno praskají.
Vybrali jsme pro kokosovou vodu takové plastové láhve, které jsou recyklovatelné, bez BPA a pro jejich vícenásobné použití dodáváme i doplňovací sady tzv. refill kity.
Balení kokosové vody do tetrapaku či do plechovek vyžaduje vysokoteplotní pasterizaci, a proto jsme o něm ani neuvažovali.

košík

Ceny jsou uvedeny s DPH.

tvůj nákupní košík je prázdný

nahoru